FIR Designer

Cumpără       Încearcă       Actualizare

FIR Designer este o aplicație interactivă pentru proiectarea și studiul filtrelor cu răspuns finit la implus (Finite Impulse Response (FIR)). Are o interfață intuitivă ce permite vizualizarea în timp real a efectelor modificărilor a diverși parametri ai filtrului. Sunt suportate următoarele tipuri de filtre: trece-jos (low-pass), trece-jos rădăcină pătrată de cosinus ridicat (low-pass square root raised cosine), trece-jos gausian (low-pass gaussian), trece-sus (high-pass), trece-bandă (band-pass), oprește-bandă (band-stop), transformator Hilbert, mediere (averaging), diferențiator și decimator tip CIC (CIC-like for decimation). Unele dintre tipurile de filtre pot fi combinate cu una din următoarele funcții fereastră: dreptunghiulară (rectangular), trunghiulară (Bartlett), cosinus, Hamming, Blackman (cu α=0.16), Blackman-Harris, Blackman-Nuttall, Hann (Hanning) și Nuttall 4b.

Filtrele de tip trece-jos, trece-sus, trece-bandă și oprește bandă sunt generată utilizând metoda Windowed Sinc. Aceasta asigură o atenuare de 6dB la frecvența de tăiere specificată.

Filtrul FIR proiectat poate fi studiat în timp real întrucât orice modificare a unui parametru este urmată imediat de actualizarea caracteristicilor de frecvență efective în modul și fază. De asemenea prizele filtrului sunt afișate și în domeniul timp. Caracteristicile de frecvență și de fază afișate se bazează pe restricțiile formatului de date selectat. Prin aceasta se asigură o evaluare corectă a caracteristicii filtrului, luând în considerare erorile de trunchiere ce apar la implementările în virgulă fixă. Pentru caracteristica de modul a filtrului este disponibil și un cursor ce urmărește mouse-ul și afișază valorile frecvenței și modulului.

Dacă filtrul FIR proiectat va fi folosit pentru schimbări de rată de eșantionare cu o valoare întreagă, se poate studia și alierea semnalelor din afara primei regiuni Nyquist.

Când s-a obținut o caracteristică satisfăcătoare a filtrului FIR, prizele corespunzătoare pot fi salvate în diverse formate, în funcție de necesități. De asemenea, parametri filtrului FIR pot fi exportați într-un fișier text ce poate fi încărcat ulterior. Ca alternativă, prizele unui filtru FIR generat anterior pot fi încărcate dintr-un fișier sau din clipboard și caracteristca de frecvență a filtrului poate fi studiată sau prizele pot fi salvate într-un alt format. Dacă formatele de fișier implementate pentru salvarea și încărcarea prizelor nu se potrivesc nevoilor dumneavoastră, nu ezitați să ne contactați!

Vă recomandăm utilizarea variantei demonstrative înainte de achiziționarea variantei complete a programului. Versiunea demonstrativă are următoarele limitări:

Dacă aveți nevoie de mai multe informații despre anumite formate de salvare nu ezitați să ne contactați!

Versiuni: