Generalități

În procesul de dezvoltare de aplicații complexe, ce trebuie extinse sau întreținute pe termen lung (uneori chiar zeci de ani), apar în principal următoarele probleme:

Ca urmare a efortului de peste 20 de ani de a soluționa în mod cât mai eficient problemele enumerate, am reușit să dezvoltăm un set minim de surse C++ care stau la baza tuturor aplicațiilor pe care le dezvoltăm. Acestea au cunoscut multe iterații în funcție de compilatoarele disponibile, versiunea de C++ suportată corect de acestea și cerințele de sistem de operare. La momentul publicării, acestea folosesc facilitățile C++17.

Sistemul de operare suportat inițial a fost Windows pe 32-biți. Ulterior s-a adăugat Windows pe 64-biți. Suportul pentru Linux, deși disponibil experimental încă de la început, s-a definitivat în ultimii ani. Similar, procesoarele suportate inițial au fost cele din familia x86, cu suport pentru x86-64 adăugat spre finalul lui 2005. În prezent sunt suportate și procesoare ARM cu sistem de operare Linux. În toate situațiile, pentru Linux este avută în vedere distribuția stabilă Debian, inclusiv distribuțiile derivate din aceasta.

Compilatoarele suportate sunt Microsoft Visual Studio pentru Windows și GCC pentru Linux. Pentru compilare se folosesc fișiere de tip Makefile ce au nevoie de GNU Make pentru a putea fi procesate.

Aceste surse sunt oferite în mod gratuit, pentru orice scop (comercial sau non-comercial). Nu suntem răspunzători pentru eventualele probleme ce pot apărea în aplicații ca urmare a utilizării lor!